Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

10ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης Ημέρας Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021




10ο Επετειακό 
Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών 


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης Ημέρας 

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 

 

Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την πρώτη ημέρα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών.

Αυτή είναι η καθημερινή σας ανακεφαλαίωση με τα βασικά συμπεράσματα κάθε ημέρας. Διαθέσιμη στη σελίδα μας στο Facebook και στο Youtube μπορείτε να βρείτε τη μαγνητοσκόπηση της ημέρας.

Έναρξη - Χαιρετισμοί 

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Διευθυντής της Ένωσης, κ. Χρήστος Βαράκης, ο οποίος επεσήμανε τον επετειακό χαρακτήρα του φετινού Συνεδρίου που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας ως σημείο αναφοράς στο δημόσιο διάλογο για την υγεία.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Βασίλης Οικονόμου, και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, κ. Μανώλης Καλαμπόκας. 

Α' Ενότητα

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, κ. Κυριάκος Σουλιώτης άνοιξε την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου, με ομιλητές τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την Πρόεδρο της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, τον τέως Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, κ. Μάριο Κούλουμα και τον κ. Άγη Τσουρό, πρώην Δ/ντη Πολιτικής Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Ειδικό Καθηγητή Παγκόσμιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Βοστόνης. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο τη φαρμακευτική πολιτική αλλά και τις ανάγκες των ασθενών από το νέο σύστημα υγείας. 

Β' Ενότητα

Στη δεύτερη ενότητα του Συνεδρίου, υπό τον συντονισμό του Αντιπροέδρου της Ένωσης, κ. Γιώργου Καλαμίτση, ομιλίες πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών, κκ. Εύη Ορφανού, Μαρία Παπαγεωργίου και Θεοφανία Τσαχαλίνα,  αναφερόμενες στους πυλώνες αναδιάρθρωσης της Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, έθεσαν τις προκλήσεις και τις ανάγκες των χρόνιων ασθενών, σε ότι αφορά την πρόληψη, τα σπάνια νοσήματα, την ψυχική υγεία, τον καρκίνο, και τα παιδιατρικά νοσήματα. 
Στο πάνελ συζήτησης που ακολούθησε συμμετείχε και το μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Ιδρυτικό μέλος «95 -Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς» και Μέλος της Παιδιατρικής Επιτροπής PDCO του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, κ. Δημήτρης Αθανασίου. Στο πλαίσιιο της συζήτησης αναδείχθηκαν θέματα που αφορούσαν τις παρουσιάσεις των ομιλητών ενώ απαντήθηκαν και ερωτήσεις του κοινού. 


 

 


Προβολή Επετειακού Βίντεο για τα
10 χρόνια Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών 


 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προβλήθηκε επετειακό βίντεο με την ανασκόπηση των 10 χρόνων που συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ . 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου