Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Τι γίνεται με τις τρισέλιδες αποφάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών ; Γιατί αρνούνται να τις χορηγήσουν κάποια γραφεία ΚΕΠΑ ;

 



«Παναναπηρικός Σύλλογος υποστήριξης και κοινωνικού ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των αναπήρων
ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑμεΑ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Email : sinigoroi.amea@gmail.com








Τι γίνεται με τις τρισέλιδες αποφάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών ;

Γιατί αρνούνται να τις χορηγήσουν κάποια γραφεία ΚΕΠΑ ; 



Τις προηγούμενες ημέρες δεχθήκαμε διαμαρτυρίες από συμπολίτες μας ΑμεΑ οι οποίοι μας γνωστοποίησαν οτι οι υπάλληλοι και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και οι προϊστάμενοι των ΚΕΠΑ που ανήκουν, δεν ικανοποιούν το αίτημά τους να τους χορηγηθούν οι χειρόγραφες αποφάσεις με τα ονοματεπώνυμα και τις ιδιότητες των γιατρών που τους εξέτασαν. Υπάρχουν δε ακόμη και περιπτώσεις όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν γνώριζαν ότι προβλέπεται η χορήγηση αυτών των στοιχείων.


Το πάγιο αίτημα του συλλόγου αλλά και της αναπηρικής κοινότητας για γνωστοποίηση των ονομάτων ιατρών των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου  δικαιώθηκε με την αρ. 123/2020 γνωμοδότηση του Στ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στις 17-07-2020, οι οποία έγινε αποδεκτή από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και στις 23-12-2020 ενημερώθηκαν ΟΛΑ τα ΚΕΠΑ της χώρας με το Αρ.Πρωτ. 388 έγγραφο με θέμα «Γνωστοποίηση αιτούμενων στοιχείων-ονομάτων ιατρών μελών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.»


Ο σύλλογος με παρέμβασή του προς την Διοίκηση των συγκεκριμένων ΚΕΠΑ στέλνοντας σχετικό αίτημα ικανοποίησης του αιτήματος, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Νομοθεσίας του e-ΕΦΚΑ που επιβεβαίωσε το δίκαιο των αιτημάτων, καταφέραμε ορισμένα από αυτά να ανταποκριθούν άμεσα και να ικανοποιήσουν το σχετικό αίτημα, κάποια όμως δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμα, αλλά είναι θέμα χρόνου και για αυτά.


Το πρόβλημα κοινοποιήθηκε και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και την Υπηρεσία της «Διεκδικούμε Μαζί», τους οποίους ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους. Ήταν άμεση η επικοινωνία τους μαζί μας τηλεφωνικώς και με e-mail, καθώς και για την έγγραφη παρέμβασή τους προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ την οποία και σας δημοσιεύουμε ΕΔΩ


Ευελπιστούμε το πρόβλημα να εξαλειφθεί σύντομα, έτσι ώστε να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία των ΑμεΑ.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου